Over ons

Stal Zwetsloot wordt gerund door Marcel en Jonika Zwetsloot die samen met dochter Fleur op het terrein wonen. Gestart met een paar paarden en inmiddels uitgebreid tot een volwaardige pension, fokkerij en rusthuis met alle benodigde verzorgings-, bewegings- en trainingsfaciliteiten.  

 

Met onze passie voor paarden, jarenlange ervaring in de paardenwereld en regelmatige bijscholing zullen wij met liefde en vakkennis zorg dragen voor uw paard of pony.

 

Marcel Zwetsloot

geboren 26 juni 1977

 

Opgegroeid als boerenzoon en heeft jaren, in het toen nog melkveebedrijf van zijn ouders geholpen. Na de MAS is Marcel aan het werk gegaan bij gebr. vd Poel (Agrarisch loonbedrijf in Oud Ade ) als Kraanmachinist. Sinds zijn 18e is Marcel al actief voor de vrijwillige brandweer van Woubrugge en sinds 6 jaar ook beroeps brandweerman in Amsterdam waar hij in ploegendienst werkt. Inmiddels is Marcel ook aangesloten bij de Vrijwillige brandweerkorpsen van Rijpwetering en Leiden Noord. Daarnaast is Marcel regelmatig te vinden bij bedrijven in de buurt om bij te springen tijdens drukte dit alles combineert Marcel dit met zijn werkzaamheden thuis op het bedrijf en zijn hobby voetballen bij M.M.O. in Hoogmade

Voor zijn werk als Brandweer man heeft MArcel diverse opleidingen gevolgd en is in bezit van zijn VCA en BHV diploma.

Jonika Zwetsloot

geboren 01 juli 1977

 

Opgegroeid in Leimuiden, na de Havo een jaar HTS en een jaar fysiotherapie te hebben gestudeerd, terecht gekomen in het bedrijfsleven. na een aantal jaar toch de overstap gemaakt naar  Manege/pensionstal de Ripse Ruiters waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt en veel geleerd. Inmiddels heel wat opleidingen gedaan:

  • Academische rijkunst instructeur 2de jr. Human&Horse bij Greetje Hakvoort (in opleiding)
  • Cursus HOU HEM HEEL door Astrid Hoppenbrouwers van Horses in Hands
  • Orun 3 Instructeursopleiding KNHS
  • KNHS Jury opleiding B/L (niet meer actief)
  • FNRS Jury opleiding (niet meer actief)  

Regelmatig volg ik clinics, cursussen en bijscholingen om me steeds verder te ontwikkelen.


Fleur Zwetsloot geboren 10 november 2004

Opgegroeid tussen de paarden en heeft het virus dus met de paplepel ingegoten gekregen. Fleur is na de Havo op Visser t Hoofd in Leiderdorp, gestart met de opleiding paardenhouderij bij Lentiz Bleiswijk

Fleur doet met haar pony Nero voornamelijk grondwerk en mennen, daarnaast heeft ze een rijpaard Lawienie (L1 dressuur) en rijdt ze verschillende paarden hier op stal.

 

Inmiddels helpt ze ons regelmatig op het bedrijf als ze het niet te druk heeft met vriendinnen, haar paarden, werk en school.