RUSTHUIS

Vanaf Juni 2024 hebben we eindelijk weer enkele plaatsen vrij in de groepshuisvesting van ons rusthuis! De paarden verblijven in ruime loopstallen met stro en hebben onbeperkt beschikking over voordroog. Er is vrije uitloop naar Paddock en in de zomer weidegang. De groepshuisvesting is niet geschikt voor paarden die bijgevoerd moeten worden (evt geven van (PPID) medicatie is wel mogelijk) De kosten voor groepshuisvesting zijn €275,00 p/m excl Enten, smid en ontwormen of mestonderzoek. Helaas kunnen wij geen hengsten aannemen ivm gemengde groepen.


Clinics 2024

13 januari  - Springlessen Fleur (VOL)

10/11 februari -  Springlessen Fleur (VOL)

9/10  maart -  Springlessen Fleur (VOL)

23/24  maart  - JOKER Hansje MBH(VOL)

13/14 april - Spring/cavalettilessen Fleur


Binnenbak

Na lang wachten hebben we in 2022 eindelijk onze binnenbaan kunnen realiseren. Het is een heerlijke lichte binnenbaan van 20 x 40  met een topbodem van Zordrager manegebodems, geworden.

Binnenkort zullen er ook spiegels worden opgehangen zodat we de paarden optimaal kunnen trainen.

De prachtige baan is een waardevolle aanvlling aan ons bedrijf en zorgt ervoor dat we minder afhanlijk zijn van het weer. De baan is beschikbaar voor onze vaste (les)klanten en pensionklanten.

Clinics 2022 / 23

2022

 • 30 jan. Lammert Lasseur -  
 • 12 febr. Lesdag Abbenes
 • 18 febr. Lesdag Leimuiden Joy's Stables
 • 20 febr.Lesdag grondwerk Alphen a/d Rijn HC Zegersloot 
 • 5 maart Ton Duivenvoorden Working Equitation VOL
 • 12 maart Lesdag Abbenes 
 • 26 maart Lesdag Leimuiden Joy's Stables
 • 1 sept Ton Duivenvoorden Working Equitation VOL
 • 4 Dec. Lesdag Stal vd Hulst Nieuw Vennep 

2023

 • 19 Jan. Lesdag Stal vd Hulst Nieuw Vennep 
 • 27 Jan. Lesdag Stal vd Hulst Nieuw Vennep 
 • 4 Febr. Lesdag Stal vd Hulst Nieuw Vennep 

 

Clinics tweede helft 2021

17 jul. lesdag Abbenes

13 t/m 15 aug. Trainingsweekend Stal Zwetsloot

28 aug. Lesdag Abbenes

5 sept. Clinic Grondwerk Alphen ad Rijn

12 sept. Clinic Grondwerk Alphen ad Rijn

24 okt. Clinic dressuur Gijsbert Lagerberg

30 okt. Clinic Grondwerk Zoetermeer

27 nov. Clinic Grondwerk Zoetermeer


Nieuws/Agenda

Houding & zit met Joker!

Zaterdag 31 aug. hadden we een leuke houding en zit clinic op stal van Seth van Elewout met zijn simulatie paard Joker. Fleur kreeg complimenten over haar mooie houding en waardevolle tips voor het rijden, die later in de praktijk op haar eigen Nero werden geoefend. Via praktische voorbeelden liet hij Fleur op een leuke manier ervaren wat het verschil is tussen; het paard voorwaarts meenemen en voorwaarts duwen. Kortom het was weer een leerzame ervaring, volgende week weer een dag met een tweede groep!

Met dank aan Marjolein Verbiest voor de organisatie!


Clinics grondwerk 2019

Instructie: Jonika Zwetsloot

 

 


 


  Working Equitation Clinic: 25 aug. 

Ton Duivenvoorden (vol)

 

Working Equitation is een fantastische sport voor zowel ruiter als paard. Veelzijdig, spannend, uitdagend. Tijdens de trainingen zien we de meest “gesloten” paarden zich weer openstellen. Ze worden  uitgedaagd om met de ruiter mee te denken. Op en top een team vormen met je paard is de grootste uitdaging van deze sport. Ton zelf fanatiek WE-wedstrijdruiter en maak deel uit van het A-kader van de WE Holland. Daarnaast traint hij met heel veel plezier het jeugdteam. Met zijn paarden Epona’s Pilo en Epona’s Staccato rijd hij in Nederland op het hoogste niveau. In 2016 werd hij met Staccato Nederlands Kampioen in de Masterklasse en in 2017 en 2018 wist hij met Epona’s Pilo deze titel nogmaals te behalen.

Elk paard en elke ruiter kan deze sport beoefenen. Of je nu streeft naar het hoogste niveau of gewoon veel plezier wilt hebben bij een eenvoudige introductie-wedstrijd.

 

 


Op naar de volgende Klasse!

 

Fleur en Nero zijn in Maart begonnen met wedstrijd rijden en inmiddels B + 11 winstpunten en dus L1 startgerechtigd!

We zijn super torts op deze 2 kanjers! 


Grondwerkclinics 2019

 

 

Inmiddels hebben we al een heel aantal grondwerkclinics  achter de rug, allemaal druk bezet met hele enthousiaste deelnemers. De clinics (deel 1) beginnen steeds met een stukje theorie (incl. theorieboekje) daarna wordt er na een korte demo, in de praktijk gewerkt met de paarden. De lessen zijn interactief en er wordt op een ontspannen en positieve manier gewerkt om de paarden zo optimaal mogelijk te laten functioneren binnen hun mogelijkheden en ieder op zijn eigen niveau. We werken met kleine groepjes zodat er voldoende tijd is voor iedereen. Door op een andere manier te kijken naar het functioneren van een paard, komt men tot nieuwe inzichten waardoor er meer uit de dagelijkse training kan worden gehaald. Denk aan meer souplesse, kracht, balans en daarnaast meer plezier en harmonie in de samenwerking.  Inmiddels zijn er ook data bekend voor de vervolg clinics welke alleen kunnen worden gevolgd als aan deel 1 hebt deelgenomen (of al langer lesklant in grondwerk bent)


Fleur en Nero op Wedstrijd 10-03-'19

Jaren geleden is Fleur 1 x gestart met Nero, dat was toen nog iets te hoog gegrepen. Na een periode van 3 jaar waarin Fleur en Nero een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt wilde Fleur het toch graag weer eens proberen. Het was natuurlijk erg spannend omdat Nero nooit alleen van huis gaat maar Fleur kon Nero gerust stellen en ze hebben het geweldig gedaan. Het was een prachtig rentree met 5 winstpunten in haar eerste wedstrijd sinds 3 jaar! Uiteraard zijn wij super trots op dit duo, die door hun eigen pad te volgen, tot dit mooie resultaat zijn gekomen. 

Cavaletti training 22 april 2019

Instructie: Lammert Laseur

 

Door het trainen met Cavaletti worden paarden soepeler, buigzamer, actiever en krijgen ze een mooi ritme waarbij de gangen van de paarden zich beter ontwikkelen. Ook de afwisseling van de het rijden van Cavaletti is voor de paarden een welkome aanvulling op de training.

 

Dit sluit dus heel mooi aan bij de visie  van Stal Zwetsloot  om paarden op een prettige en gezonde manier te trainen, zodat ruiter en paard lang plezier beleven aan het bedrijven van de paardensport.

 

De Clinic is in eerste instantie alleen open voor mensen van Stal Zwetsloot , indien er plaatsen over zijn ook voor mensen van buitenaf. Dit zal t.z.t. bekend worden gemaakt via social media.


Bijscholing instructeurs  5/5/2019

Instructie: Jonika Zwetsloot op Locatie

 

Deze bijeenkomst betreft een bijscholing  aan de instructeurs van de Prins Willem-Alexander Manege in Amsterdam.

Deze interactieve ochtend zal gaan over paard en gedrag en hoe een betere communicatie met de paarden kan bijdragen aan een fijnere samenwerking tussen ruiter, paard en instructeur of begeleider. Na de theorie geef ik praktische tips en tools en kijken we in de praktijk, hoe we de samenwerking tussen mens en dier kunnen optimaliseren. www.pwamanege.nlClinic Ton Duivenvoorden

 

23 februari 2019 kwam Ton hier een clinic geven aan een aantal enthousiaste ruiters. Ton werkt volgens de principes van de klassieke dressuur en is naast; instructeur, fokker/hengstenhouder ook actief in de WE en dressuur wedstrijdsport. Ton komt een paar keer per jaar vanuit het verre noorden naar onze stal om zijn kennis over te dragen. Voor meer info over Ton kijk op www.tonduivenvoorden.nl


Clinic Paardenmassage

Instructie: Ellis Buis

 

23 en 24 febr. 2019 kwam Ellis Buis een clinic  paardenmassage geven op Stal Zwetsloot. 24 enthousiaste deelnemers deden mee aan deze clinic, waarbij Ellis na een stukje theorie, in de praktijk wat oefeningen doornam die iedereen zelf kan toepassen op zijn paard. Door een paard regelmatig zelf een te masseren wordt hij soepeler en en kun je hem ondersteunen in de dagelijkse training. Ook het herkennen van problemen en het voelen van verschillen bij de paarden kwam aan bod. Het was een hele leuke, interessante en  interactieve middag met prachtig weer. 

 

2018


Geslaagd voor  Grondwerk Auditie Human&Horse!

Oktober 2018

Sinds maart dit jaar volg ik de instructeurs opleiding Academische rijkunst bij de Human & Horse Academie van Greetje Hakvoort, inmiddels ben ik voor het onderdeel Grondwerk geslaagd, op naar de volgende audities!

 

Hier de link naar de Auditie  https://youtu.be/UkKncaf74J0


De nieuwe longeercirkel is Klaar!

December 2016

De ruime kraal met een diameter van 17 meter is voorzien van een hoog, veilig hardhouten hek en een bodem van zand in combinatie met polyvlokken. De kraal is gesitueerd achter de rijbaan naast de paddocks.


Mede mogelijk gemaakt door www.kleinwebshopdesign.nl 

Clinic Cavaletti training

16 april organiseerde LR &PC de Weteringruiters een clinic cavaletti training bij ons op stal.

Het was een erg leuke dag op 2 locaties (1 groep in Nieuwe wetering)  met veel enthousiaste deelnemers.

Foto's van Remy Pennings met Linda (schimmel) en Angela Brokaar (bruin) met Frappant gemaakt door Linda Halsema

Nieuw vanaf zomer 2016 : 

Individuele stalling in het rusthuis!

 

Omdat sommige oudere paarden extra voedingsbehoefte of rust nodig hebben bieden we vanaf deze zomer de mogelijkheid tot individuele stalling van pensioen of blessure paarden. Deze paarden krijgen een eigen box en staan overdag in kleine groepen buiten (in de zomer op de wei) 's nachts hebben hun eigen stal waar ze naar behoefte bijgevoerd kunnen worden met seniorenbrokken, medicatie of aangepaste voeding. Op deze manier kunnen ze toch in een sociale omgeving van hun oude dag genieten en blijft de rust of voeder opname gewaarborgd. Kosten voor deze manier van rusthuisvesting zijn €240,00 p/m volpension, incl brokken. excl. aangepaste voeding zoals bv slobber.

 

 

Clinic cavaletti training!  VOL !

Wil je de balans, aanleuning en bewegingstechniek van je paard verbeteren, schrijf je dan in bij remypennings@hotmail.com

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, erg laagdrempelig en wordt aangepast aan elk niveau.