Veulenopfok

Op dit moment nemen wij geen veulens van derden meer aan!

We houden ons op kleine schaal bezig met het fokken van fijne dressuurpaarden. 

We hebben elk jaar zeer beperkt ruimte voor veulens van "buitenaf" aangezien we gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. 

 
ZOMERMAANDEN

 

In de zomer (ongeveer van 1 Mei tot 1 Okt.) lopen de paarden dag en nacht buiten, op goed onderhouden, zeer ruime weidepercelen. Om de kwaliteit van het gras te behouden, worden de weiden gemaaid, gerold en gesleept en worden de paarden zonodig omgeweid. Er wordt regelmatig ontwormd, de paarden worden regelmatig bekapt door een zeer deskundige hoefsmid, die de stand van de benen van uw paard nauwlettend in de gaten houdt. De paarden worden elke dag uitvoerig nagelopen en gecontroleerd op eventuele onregelmatigheden. Wij wonen op het bedrijf en daarom is er altijd (deskundig) toezicht. Ze zijn aan dagelijks, menselijk contact gewend, zo blijven ze makkelijk in de hand. Uw veulen is onze zorg en wij zullen ons daar ook volledig voor inzetten.

 

WINTERMAANDEN

 

In de winterperiode worden de paarden gestald in groepen naar leeftijd en geslacht. De stallen zijn ruim en bieden plaats aan ongeveer 4 tot 6 paarden, afhankelijk van de grootte, leeftijd en dominantie verhoudingen. Door de openfront-voorwanden hebben de paarden, onbeperkt beschikking over zeer goede kwaliteit ruwvoer. De paarden zullen in de winter dagelijks, geruime tijd buiten komen (hele dagen), in de grote gedraineerde zand-paddocks. Wij vinden het belangrijk dat de paarden veel beweging krijgen en daarom lopen ze halve dagen buiten, dus niet alleen een uurtje tijdens het opstrooien. De stallen zijn zeer goed geventileerd, waardoor er een fris en gezond stalklimaat heerst.

 


Stal Zwetsloot - Veulenopfok

VOORDELEN VAN EEN LOOPSTAL:

- Een fris leefklimaat

- Veel sociaal contact

- Goede karaktervorming door natuurlijk rangorde systeem

- Bewegingsvrijheid

- Dagelijks lang buiten in de paddocks

- Goede opbouw van het bewegingsapparaat door veel beweging

- Veel licht door open karakter van de stal

- Verhard gedeelte op buitenplaatsen draagt bij aan goede botontwikkeling


  

VOEDING:

De jonge paarden krijgen de eerste 2 jaar speciale opfokbrok van Besterly (reprodic), deze is afgestemd op de behoefte van het veulen tot ongeveer 2 jaar. De opfokbrok heeft een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen en spoorelementen, in de juiste verhouding op elkaar afgestemd. Daarnaast zullen regelmatig vitaminen-blokken beschikbaar zijn. Daarnaast is er natuurlijk onbeperkt beschikking over goede kwaliteit voordroog of kuilgras van eigen land. Mocht er bijzondere zorg nodig zijn zoals het toedienen van medicatie of extra verzorging is dat bij ons allemaal mogelijk. We hebben 2 boxen beschikbaar voor het leveren van extra zorg zodat ook na castratie of andere ingreep uw veulen in zijn vertrouwde omgeving extra zorg kan krijgen.